De unde te-ai ivit să mă-mpresori Cu-atâtea stele și cu-atâți fiori? Nu ți-ai dat seama, și de-abia Vedeam și eu că ai putea Să fii copila mea. Simțirea dragostei, ades nebună, Răzlețele. Tudor Arghezi. (1880 - 1967) Note Bibliografice. Prisaca (1954) Zdreanță. Stupul lor. Iscoada. Paza bună. Tâlharul pedepsit. Tudor Arghezi Poezii De Dragoste.

Dragoste. Vezi toate poeziile poetului Tudor Arghezi. Pe cimpul palid, in sulfina, Vitele pasc si rumega lumina. Ramurile, poamele. Fac mierea, smirna si toate aroamele. Si te-am facut sa suferi, stiu. In ce aveai in tine mai zvicnit si viu. M-am prefacut ca nu-nteleg. Ca sa ramii ce esti, si eu intreg. Si te-am jignit cu voie, sa ma ierti. Poti sa blestemi si sa ma certi.. Tudor Arghezi Opera sa poetică, de o originalitate exemplară, reprezintă o altă vârstă marcantă a literaturii române. A scris, între altele, teatru, proză (notabile fiind romanele Cimitirul Buna.

Citește poezii scrise de scriitorul român Tudor Arghezi. Colecția de poezii include "Ion", "Ana" și multe altele. La orele nouă seara, în ziua de 14 iulie, Tudor Arghezi închide ochii pentru totdeauna. Este înhumat în grădina casei din Mărțișor, alături de Paraschiva, „soția, sora și prietena de o viață”.

Curcubeie de jivine si jigodii. Auzi ? Oglinzi si argintari, si-n ape Sta scufundat un clavecin cu doua clape. Zari de zmalt, vazduh de ceramica, Streasini, un cuib de rindunica. Sprintenul aer.